Nyomtatás

Közösségi találkozók

Írta: Adminisztrátor. Létrhezova: Közösség

kozossegHa szeretne beszélgetni a fiatalokat érintő,

korunkban és társadalmunkban felmerülő kérdésekről,

problémákról és aktualitásokról,

valamint a hit "nagy titkairól",

akkor szeretettel várjuk a kisközösségi találkozóinkra,

szerdánként a 18:00 órakor kezdődő szentmise után,

az egyetemi kápolna melletti közösségi helyiségünkbe.

 

Örömmel vesszük, ha az egyes beszélgetések,

elmélkedések témájára szánt ötleteit megosztja velünk (akár a fórumon),

hogy így arról a témákról tudjunk eszmecserét folytatni,

ami foglalkoztatja a kedves hallgatókat!


Nyomtatás

Egyetemi lelkész

Írta: Adminisztrátor. Létrhezova: Közösség

 

Új egyetemi lelkész Komáromban

Komárom. A Selye János Egyetemen működő Boldog Salkaházi Sára Katolikus Egyetemi Központ lelkészévé nevezte ki Mons. Orosch János nagyszombati érsek 2013. december 1-jétől ThDr. Karaffa János PhD. nyárasdi és alistáli plébánost.

Karaffa János atya

Az Egyetemi Központ programjai között szerepel majd bibliaóra, keresztény filmklub és a keresztény hit és erkölcs témájában különböző előadások szervezése neves szakemberekkel.
Az új egyetemi lelkész fontos feladatának tartja, hogy a mai kor ifjúsága jelenítse meg a keresztény és magyar értékeket szűkebb pátriájában, valamint az Egyházban is tevékeny szerepet töltsön be.


Karaffa János Pozsonyban, majd Budapesten végezte teológiai tanulmányait, ahol 2002-ben teológiai doktori címet szerzett. A múltban számos belföldi és külföldi teológiai rendezvényen adott elő, valamint a budapesti Sapientia Hittudományi Főiskola tanára volt. Kezdeményezésére beindult a Regnum Marianum Akadémia, amely keretében keresztény felnőttképzés valósult meg a Felvidéken.
A Boldog Salkaházi Sára Katolikus Egyetemi Központ 2010. július 1-jén alakult meg a komáromi Selye János Egyetem lelki szolgálatára. A központ fő küldetése, hogy lelki segítséget nyújtson az Egyetem hallgatóinak. Az intézetet a komáromi kötődésekkel bíró boldog Salkaházi Sáráról nevezték el, aki a Szociális Testvérek rendjében itt is tevékenykedett. A ház, amelyben lakott, máig áll, benne a Szent Anna kápolnával, ahová elmélkedni járt.